MUSEOVETURISEURA RYLiity Museoveturiseuraan!
Jo vuodesta 1979

Museoveturiseuran aktiiveita

Museoveturiseuran aktiivijäseniä talkoissa 18.6.2015. Vasemmalta Harri Pilvinen, Konsta Pilvinen, Juha Solin, Ilkka Tuominen, Simo Tuominen, Juha-Pekka Viitanen ja Heikki Kellomäki.


Museoveturiseura ry huolehtii yhdessä Akaan kaupungin kanssa Veturimuseon ylläpitämisestä. Seuran tehtävänä on pääasiallisesti veturikaluston entisöinti. Seuran sääntöjen mukaan sen toiminnan päätarkoitus on säilyttää katoavaa leveäraiteista rautatiekalustoa, kuten vetureita, elävää museotoimintaa ja museojunaliikennettä varten. Seura on perustettu vuonna 1979 lähinnä lounaishämäläisin ja pääkaupunkiseutulaisin voimin. Toijalalaiset "löysivät" seuran vasta 1990-luvun puolivälissä, vaikka seuran kotipaikka on alusta alkaen ollut Toijala, sittemmin Akaa, ja toiminta on tapahtunut lähes yksinomaan siellä.

Rautateiden harrastaminen Museoveturiseurassa on hyvä ja halpa harrastus. Vuotuinen jäsenmaksu on vain 18,00 euroa, eikä työvaatteiden lisäksi mitään erityisiä harrastusvälineitä tarvita.

Liity Museoveturiseura ry:n jäseneksi!

Seuran nykyistä toimintaa kuvaavat myöhemmin tällä sivulla esiteltävät jäsentiedotteet sekä
toimintakertomus vuodelta 2021 ja toimintasuunnitelma vuodelle 2022. Yleistietoa seurasta saat lukemalla myös elokuussa 2017 voimaan tulleet säännöt.

Seuran hallituksen kokoonpano on:

puheenjohtaja Simo Tuominen, Akaa
varapuheenjohtaja Timo Mattila, Akaa
sihteeri Konsta Tuominen, Akaa
jäsen Jani Hoivala, Vesilahti
jäsen Janne Jamalainen, Nokia
jäsen Jukka Tuominen, Akaa
jäsen Juhani Valli, Akaa.

Nykyisin seurassa on noin sata jäsentä. Seuran toiminnan olennaisin osa ovat kesäaikana Veturimuseolla järjestettävät talkoot, joissa kunnostetaan veturikalustoa museon näyttelyitä varten ja muulla tavoin edesautetaan museotoiminnan kehittämistä. Talkookausi kestää yleensä huhtikuusta lokakuulle. Talkooväki toivotetaan lämpimästi tervetulleeksi Toijalaan. Mielekästä tekemistä riittää varmasti jokaiselle kiinnostuneelle, ja veturitallin sauna talkoopäivän päätteeksi on sekin kokemus sinänsä.

Lue Museoveturiseura ry:n viimeisimmät jäsentiedotteet: