MUSEOVETURISEURA RYLiity Museoveturiseuraan!
Jo vuodesta 1979

Museoveturiseuran aktiiveita

Museoveturiseuran aktiivijäseniä talkoissa 18.6.2015. Vasemmalta Harri Pilvinen, Konsta Pilvinen, Juha Solin, Ilkka Tuominen, Simo Tuominen, Juha-Pekka Viitanen ja Heikki Kellomäki.


Museoveturiseura ry huolehtii yhdessä Akaan kaupungin kanssa Veturimuseon ylläpitämisestä. Seuran tehtävänä on pääasiallisesti veturikaluston entisöinti. Seuran sääntöjen mukaan sen toiminnan päätarkoitus on säilyttää katoavaa leveäraiteista rautatiekalustoa, kuten vetureita, elävää museotoimintaa ja museojunaliikennettä varten. Seura on perustettu vuonna 1979 lähinnä lounaishämäläisin ja pääkaupunkiseutulaisin voimin. Toijalalaiset "löysivät" seuran vasta 1990-luvun puolivälissä, vaikka seuran kotipaikka on alusta alkaen ollut Toijala, sittemmin Akaa, ja toiminta on tapahtunut lähes yksinomaan siellä.

Rautateiden harrastaminen Museoveturiseurassa on hyvä ja halpa harrastus. Vuotuinen jäsenmaksu on vain 15,00 euroa, eikä työvaatteiden lisäksi mitään erityisiä harrastusvälineitä tarvita.

Liity Museoveturiseura ry:n jäseneksi!

Seuran nykyistä toimintaa kuvannevat parhaiten myöhemmin tällä sivulla esiteltävät jäsentiedotteet sekä
toimintakertomus vuodelta 2016 ja toimintasuunnitelma vuodelle 2017. Yleistietoa seurasta saat lukemalla myös seuran uudet, elokuussa 2017 voimaan tulleet säännöt.

Seuran hallituksen kokoonpano on:

puheenjohtaja Marko Anttila, Tampere
sihteeri Juuso Hyvärinen, Akaa
rahastonhoitaja Kaija Lahtola-Kukila, Akaa
varajäsen Simo Tuominen, Akaa
varajäsen Harri Pilvinen, Akaa

Nykyisin seurassa on 89 jäsentä. Seuran toiminnan olennaisin osa ovat kesäaikana Veturimuseolla järjestettävät talkoot, joissa kunnostetaan veturikalustoa museon näyttelyitä varten ja muulla tavoin edesautetaan museotoiminnan kehittämistä. Talkookausi kestää yleensä huhtikuusta lokakuulle. Vuosikokouksessa päätetyt kauden 2017 viralliset talkoopäivät ovat: Talkooväki toivotetaan lämpimästi tervetulleeksi Toijalaan. Mielekästä tekemistä riittää varmasti jokaiselle kiinnostuneelle, ja veturitallin sauna talkoopäivän päätteeksi on sekin kokemus sinänsä.

Lue Museoveturiseura ry:n viimeisimmät jäsentiedotteet: