Museoveturiseura ry:n jäsentiedote 1/2015
TOUKOKUU 2015Tervehdys Museoveturiseuralta

Vuosi 2015 Veturimuseolla on jo ehtinyt alkaa varsin vauhdikkaasti, sillä Haapamäen HMVY:n museojuna on kaksi kertaa käynyt tuomassa junallisen verran kävijöitä Toijalan veturitallille. Ensimmäisenä poikkesi Salpausselän kisajunan paluujuna maaliskuun alussa ja toinen vierailu tapahtui pääsiäissunnuntaina. Museolla kävijöitä nämä päivät tuottivat vähintään noin 400 henkilön verran. Innokkaiden talkoolaisten ansiosta näistä tullut palaute oli miellyttävän positiivista.

Myös viime kesä museolla oli aktiivinen ja kahden suuren yleisötapahtuman sävyttämä. Sekä kauden avajaispäivä että lopettajaisviikonloppu olivat vilkkaita tapahtumapäiviä. Näissä tapahtumissa kalustoa ulkoilutettiin kävijöiden iloksi ja Tv1 933 -höyryn liikkuminen toi näkyvyyttä laajemmaltikin alan harrastajissa ja muissa kiinnostuneissa. Kesän aikana muutama isohko ryhmä kävi tutustumassa veturitallin tunnelmaan. Lisäksi perinteinen Valkeakoski ajo HMVY:n kalustolla toteutui elokuussa.

Näiden ansiosta on ollut havaittavissa Veturimuseon tunnettavuuden leviämistä uusille potentiaalisille asiakkaille. Samoin Museoveturiseuran jäsenmäärä on saanut kasvusykäyksen, tällä hetkellä rekisterissä on 69 nimeä, joista 15 uusia jäseniä.

Veturimuseon kalustokokoelma on li-sääntynyt yhdellä yksilöllä, sillä VR lahjoitti sinisen Valmet-laituriauton Toijalan aseman varastosta. Tämä vuonna 1962 valmistunut yksilö saatiin pienen talkootyön ansiosta aivan toimintakuntoiseksi ja on nyt yleisön nähtävillä tallin pilttuussa.

Tänä vuonna tulee täyteen 140 vuotta siitä kun juna saapui Toijalaan. Tiedossa on ainakin se että ensimmäinen juna Turun suunnasta saapui asemalle sunnuntaina 21.11.1875 ja että joulukuussa 1875 ensimmäinen kutsuvierasjuna kulki Helsingistä Tampereelle. Varsinaisestihan Hämeenlinna-Tampere-Turku-rautatie otettiin käyttöön vuonna 1876.

Vaikkapa tämän kunniaksi, tervetuloa jo kesäkautena veturitallille joko talkoilemaan tai ihan vain museota kiertämään, ja rautatiekirjallisuutta ostamaan. Kauden avajaistapahtumaa vietetään sunnuntaina 31.5. ja tämän jälkeen museo on avoinna elokuun loppuun saakka klo 10-16 joka päivä. Myös Toijala-Valkeakoski-museo-juna ajettaneen jälleen elokuussa.

Veturimuseon ajankohtaisten asioiden ja tapahtumien tiedottaminen pyritään pääasiallisesti toteuttamaan nettisivun ja Facebook-palstan kautta.

Museoveturiseuran puolesta,
Marko Anttila

Museoveturiseuran vuosikokouksessa sovittiin varsinaiset talkoopäivät seuraaville lauantaipäiville: 9.5., 23.5., 6.6., 27.6., 18.7., 8.8., 29.8., 12.9. ja 3.10.

Seuran hallituksen kokoonpanoksi päätettiin:

PS. Myös Jumbo Tv1 933 -projekti on saanut oman sivuston nettiin, tvyksi933.net.


Takaisin