Museoveturiseura ry:n jäsentiedote 1/2009
TOUKOKUU 2009Hyvä Museoveturiseuran jäsen!

Tämän tervehdyksen valmistuessa on Museoveturiseuran kausi päässyt jo hyvään alkuun. Heti vuosikokouksen jälkeen edustimme vahvalla miehityksellä Veturimuseota Model Expo -näyttelyssä Helsingin Messukeskuksessa. Tosin harmillisesti tämän vuoden näyttely oli kohtalaisen hyvästä tuotemyynnistä huolimatta taloudellinen pettymys, järjestäjien puolelta tulleen yllättävän lisäkustannuksen takia.

Muutoin kevät on ollut normaalia valmis-tautumista Veturimuseon näyttelykauteen. Ylimääräistä kuhinaa hallituksessa ja talkooaktiiveissa on aiheuttanut Liikenne- ja viestintäministeriöltä seuralle myöntämä 1 300 euron avustus Matisa B-27 (ex VR Ttk1 816) työkoneen kunnostukseen. Tämän vuoden tavoitteena ja suorastaan avustuksen aiheuttamana velvoitteena on pintapuolisen kunnostuksen aloittaminen.

Tuleva kesä vaikuttaa tässä vaiheessa vuotta työteliäämmältä kuin viime vuonna erityisesti em. Matisa-projektin takia. Toisaalta museojunaliikenteen puolella tilanne on huomattavasti epävarmempi Rautatieviraston kiristyneiden määräysten takia. Näin ollen viime vuonna veturitallillakin toimintaa kolmena eri viikonloppuna aiheuttaneita museojunista ei alkavan kesän osalta vielä ole tietoa.

Tervetuloa Veturimuseon näyttelykauden avajaisiin sunnuntaina 7.6.2009 klo 17. Tänä kesänä Veturimuseossa on Veturiradiosta kännykkään -näyttely, joka on aiemmin ollut esillä Rautatiemuseossa keväällä 2008. Näyttely on ensimmäinen konkreettinen tulos Akaan kaupungin ja Rautatiemuseon välillä aloitetusta yhteistyöstä viime vuonna. Kaikki Museoveturiseuran jäsenet ovat kutsuttuja kaupungin järjestämään kauden avajaistapahtumaan. Ohjelmassa on luvassa esittelypuheita, musiikkia ja vapaata tutustumista näyttelyyn hyvässä seurassa. Veturimuseo ja näyttely ovat avoinna 1.6.-31.8.2009.

Seuraavassa poimintoja seuran viime vuoden toiminnasta. Vuonna 2008 seura oli edustettuna huhtikuussa Model Expo -messuilla Helsingissä ja marraskuun alussa Pienoisrautatiepäivillä Turussa. Lisäksi seuralta oli edustus Veturimuseon hoitokunnassa sekä Rautatiemuseoiden ja -harrastajien liitto ry:n kokouksissa, joista kevätkokous järjestettiin Toijalan aseman yläkerrassa 12.4.2008.

Viime vuoden talkootyökohteet painottuivat tallin yleisen viihtyvyyden ja siisteyden parantamiseen. Näistä mainittakoon lipunmyyntivaunun tiskin uusiminen, tallin saunan lauteiden uusiminen ja kääntöpöydän viereltä kaupungin toimesta kaadettujen vaahteravanhusten pois siivoaminen. Kesän huomattavana elävöittäjänä oli Haapamäen Museoveturiyhdistyksen järjestämä Toijala-Valkeakoski museojuna-ajelu, joka myös tuotti merkittävän talkootyöpanostuksen elokuun viimeisenä viikonloppuna.

Toimintakertomus ja -suunnitelma ovat kokonaisuudessaan luettavissa Veturimuseon ja seuran kotisivuilla, http://yhdistykset.akaa.fi/veturimuseo/.

Rautatieharrastuksellista kesää toivottaen,

Marko Anttila, puheenjohtaja

PS. Vuosikokouksessa päätetyt tulevat talkoopäivät ovat lauantait 6.6., 27.6., 25.7., 8.8., 5.9. ja 17.10.


Takaisin